Tågtrafik ställs in i Bohuslän

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 13.30 ställs all tågtrafik in på norra Bohusbanan. Stoppet beror på de mycket hårda vindarna längs västkusten.

– Det är av säkerhetsskäl, vi vill inte riskera att tåg och resenärer blir stående ifall det blåser ner träd på ledningarna, säger Sarah Hjälm, presskommunikatör på Trafikverket.

– Det är inte jättevanligt att vi stänger av trafiken på den här sträckan men det har hänt tidigare.

Enligt Trafikverket blåser det just nu mycket hårda vindar, särskilt i norra Bohuslän.

Ersättningsbussar sätts in

Först på fredagsmorgonen, vid klockan 06.30 planerar Trafikverket att åter öppna tågtrafiken på sträckan Uddevalla-Strömstad.

– Vi har ordnat ersättningsbussar som kommer att gå mellan Uddevalla och Strömstad under den period som tåget inte går, säger Kristian Lans, presschef på Västtrafik.

Banan kontrolleras fredag morgon

Västtrafik uppmanar dessutom trafikanterna att vara ute i extra god tid samt att hålla koll på den senaste trafikinformationen som finns att hämta på hemsida eller reseplaneraren.

Under fredag morgonen ska Trafikverket syna banan för att se kontrollera eventuella skador och säkerställa att det går att köra tåg på sträckan igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.