Foto: Genrebild

Tände eld på toalettrulle i skolan

Uppdaterad
Publicerad

En elev ska ha låst in en brinnande toalettrulle på en toalett på Viskaforsskolan i Borås under tisdagsförmiddagen. Rektorn såg allvarligt på händelsen och kallade till krismöte.

Det var vid klockan 11 som brandlarmet gick och en rejäl rökutveckling ska ha bildats. Personal på skolan ska dock ha lyckats få upp toalettdörren och påbörjat släckning.

Eleverna meddelades om vad som hänt och fick lämna skolan efter lunch. Viskaforsskolans rektor, Anette Lundgren, skickade vid 12-tiden ut ett mejl till skolans föräldrar om vad som hänt, enligt Borås Tidning.

– Vi kommer att skriva en anmälan om skadegörelse genom brand. Det kan också bli fråga om försök till mordbrand, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region väst till GT.

Personalen i krismöte

Både polis och räddningstjänsten var på plats. Enligt mejlet ska personalen sätta sig i ett krismöte och Anette Lundgren skriver att skolan ser mycket allvarligt på händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.