Skolvikarie avstängd – misstänks för sexbrott

Uppdaterad
Publicerad

Mannen misstänks ha att ha ofredat och fotograferat en elev på skolan där han tidigare arbetat. Vikarien, som nu är avstängd, hämtades av polis på en skola i Göteborg i torsdags.

Mannen som varit vikarie inte bara i Västsverige utan på andra orter i Sverige, ska alltså ha utnyttjad barn för sexuell posering. Barnet i fråga ska vara en av hans egna elever, misstänker polisen.

Att vikarien kunde omhändertas förra veckan var ett resultat av samarbete mellan olika polismyndigheter, då brotten han misstänks för, ska ha skett i en annan kommun i mellansverige.

Avstängd med omedelbar verkan

Rektorn på den skolan i Göteborg valde att stänga av vikarien med omedelbar verkan.

Göteborgspolisen hämtade in vikarien på uppdrag av en annan polismyndighet och mannens mobiltelefon och dator har tagits i beslag. Utredaren på polisregion Mitt, Eva Thored, säger att mannen är skäligen misstänkt för brottet.

– Den forensiska undersökningen av hans tekniska utrustning får visa om brott har begåtts, säger hon.

Mannen är i 20-årsåldern och inte tidigare misstänkt eller dömd för liknande brottslighet.

Rektorn på den aktuella skolan har även avbrutit samarbetet med en annan vikarie som är vän till den brottsmisstänkte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.