Foto: SVT

Tjörn sista kommun att bryta med Care Together

Uppdaterad
Publicerad

Nu häver också Tjörns kommun avtalet med det kritiserade hemtjänstföretaget Care Together.

Det blev klart på tisdagen efter att företagets VD och ägare Berit Sjöberg fått ytterligare en dag på sig att betala in skulden till kronofogden och skattemyndigheten. Det blir därmed den sista kommunen i Västsverige som säger upp avtalet med Care Together. Under måndagen gjorde Mölndal och Kungälv det och tidigare har Lerum, Partille och Kungsbacka brutit med företaget.

– Våra brukare är nöjda med sin omsorg, därför ville vi ge företaget en chans att komma tillrätta med sin ekonomiska situation. Men nu ser vi ingen annan lösning än att häva avtalet, säger Birgitta Harberg, tillförordnad socialchef i Tjörns kommun.

SVT Västnytt granskar hemtjänstföretag

Från och med onsdag kommer de tio brukarna på Tjörn att få hjälp från Tjörns kommuns hemtjänst och det kommer enligt Birgitta Harberg inte att drabba den enskilde.

Stora skulder

Orsaken till att kommunerna Partille och Lerum sade upp avtalet var att äldre farit illa när Care Togethers personal inte dykt upp. Det har också handlat  om andra missförhållanden i vården. För Kungsbacka, Mölndal, Kungälv och Tjörn handlar det däremot om att företaget inte har någon F-skattsedel längre och att Care Together också har skulder på närmare 800 000 kronor till kronofogden och har ett underskott på skattekontot med närmare 1,7 miljoner kronor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Västnytt granskar hemtjänstföretag

Mer i ämnet