Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Totalstopp på E6 efter tre olyckor

Uppdaterad
Publicerad

Tre olyckor har inträffat under loppet av en dryg timma kring Dinglemotet i Munkedals kommun. Nu varnas bilister för halka i området. Vägen väntas vara avstängd till klockan 17.

Larmet om den första olyckan kom strax efter klockan 09. Enligt räddningstjänsten har en lastbil med släp kört in i en stillastående lastbil samt en mobil lyftkran strax söder om Dinglemotet. Chauffören är förd till Norra Älvsborgs sjukhus med okända skador.

En knapp halvtimme senare kom larm om att en lastbil kört in i en personbil strax norr om Dinglemotet. Föraren av personbilen är förd till vårdcentral.

Kring kvart över 10 inträffade så den tredje olyckan bara ytterligare någon kilometer norrut, då en lastbil snurrade över vägen och körde in i mitträcket. I det fallet finns inga uppgifter om personskador.

– Det är blixthalka, konstaterar räddningstjänstens insatsledare Ulrik Olsson.

Avstängt till klockan 17

Olyckorna orsakade till en början köer på E6:an. Men vid klockan 12 begränsades avstängningen till att gälla från Dinglemotet till Gläborgsmotet, samtidigt som Trafikverket har skyltat om så att trafiken leds via gamla E6:an. Då hade alla fordon bärgats så när som på lastbilen från första olyckan. Den sitter fast i mitträcket och arbetet med att bärga den väntas pågå till klockan 17.

Trafikverket har åkt ut med saltbilar för att avhjälpa halkan. Även polisen varnar för halkan.

– Det är halt. Och då vet folk vad man ska göra – man ska anpassa farten efter väglaget, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.