Vid lunchtid på lördagen skickades fyra ambulanser till endurobanan vid Timmersta i Töreboda. Foto: SVT

En person död vid tävling på motorbana

Uppdaterad
Publicerad

En person har avlidit och flera skadats i samband med en endurotävling i Töreboda. Tävlingsledningen har beslutat att ställa in övriga tävlingar under dagen.

Vid lunchtid på lördagen skickades fyra ambulanser till motorbanan vid Timmersta i Töreboda. På motorbanan pågår endurotävlingen Vintercupen. Under tävlingen inträffade fyra olika händelser. En person ska ha fått hjärtstopp och fördes i ambulans till sjukhus. Personen bekräftas sedan avliden.

– En får problem med hjärtat och ramlar mitt i tävlingen. Sedan kör en person ner i en grop och får ryggskador. Två andra olyckor sker där personerna får benbrott, säger polisens presstalesperson Hans Lippens till SVT.

Vad hände i olyckorna med de två?

Det är oklart i nuläget, säger Hans Lippens.

Sjukdomsfall

Även tävlingsledaren bekräftar för SVT att dödsfallet troligtvis berott på ett sjukdomsfall.

– Det är troligtvis någon som blivit allvarligt sjuk och det är inga som kört på varandra, säger tävlingsledaren Jan-Olof Wallskog till SVT.

Hur gick olyckan till med han som skadade ryggen?

– Han har kört omkull av eget vållande när han ramlade av motorcykeln.

Hur vanligt är det att så här många skadas vid samma endurotävling?

– Vi har 500 förare, så många kan jag inte tycka att det här är. Någon gång blir det alltid någon som skadar sig när 500 personer kör i skogen, säger Jan-Olof Wallskog.

Vintercupen har ställt in resterande heat under dagen.

Brottsutredning

Polisen inledde under lördagen en förundersökning om arbetsplatsolycka. Ett stort utredningsarbete pågår och tävlingsledningen förhörs om det inträffade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.