Bilden har inget med händelserna att göra. Foto: SVT montage

Tre väpnade rån i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Tre olika kvinnor rånades under vapenhot under natten till lördag i Göteborg. En rånare greps men flera är ännu på fri fot.

Det första rånet inträffade 01:43 på Nolviksvägen i Torslanda. En kvinna blev knivhotad av en okänd man och tvingades att lämna ifrån sig sin mobiltelefon och blev slagen. Mannen lämnade platsen i en silverfärgad bil, men greps av polisen lite senare. Han är misstänkt för personrån.

Klockan 04:05 kom larmet till polisen om ännu ett rån. Det var en kvinna som strax före fyra blivit rånad på sin plånbok på Klareborgsgatan. Två maskerade män hade hotat henne med kniv och ett pistolliknande föremål.  Männen var i 20-årsåldern.

Klockan 04:10 kom nästa larm. Även detta från en kvinna, men denna gång på Fjällgatan. Kvinnan blev nertryckt på marken av två okända män. De sökte igenom hennes väska men hittade inget av värde. Under vapenhot, ett pistolliknande föremål,  följde de efter kvinnan hem till hennes bostad men hon lyckades stänga lägenhetsdörren innan de kommit in. Männen flydde från platsen.

– Vi misstänker att de var samma män som rånade kvinnan på Klareborgsgatan och kvinnan på Fjällgatan, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman och fortsätter:

– Det är liknande tillvägagångssätt vid båda rånen, och rånarna är i samma ålder.

På lördagsmorgonen var ännu ingen gripen för de båda rånen men polisen har en del spår att gå på.

– Det kan finnas bilder i en övervakningskamera och DNA-träffar i kvinnans handväska, säger Ulla Brehm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.