Tumult uppstod på ett HVB-hem i Mölndal på måndagsmorgonen och en ung kvinna har blivit knivskuren. Foto: SVT

Trots extra pengar jobbade den mördade kvinnan ensam

Uppdaterad
Publicerad

HVB-hemmet i Mölndal ska ha fått pengar till extra personal redan i december, på grund av den misstänkte mördarens psykiska problem. Trots det jobbade den 22-åriga kvinnan ensam.

Det är tidningen GT som skriver, att ledningen för det privata HVB-hemmet HVB Living Nordic, kände till att den misstänkta mördaren hade svåra psykiska problem redan innan innan de godkände att ta emot honom. Tidigare har de sagt att de inte kände till det.

Men de begärde extrapengar från Socialtjänsten redan i samband med att de sa ja till att de skulle ta emot honom. Och det fick de också. Det framgår av ett hemligstämplat yttrande från Socialtjänsten som GT har tagit del av.

Knivdåd i Mölndal

Det var i December förra året. Men trots det jobbade den 22-åriga kvinnan ensam på HVB-hemmet fem veckor senare, morgonen den 25 januari då hon mördades.

Enligt ledningen för HVB Living Nordic hade de anställt extrapersonal. Men den personalen hade inte hunnit börja än.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Mölndal

Mer i ämnet