Foto: TT

Tumult och tre skadade vid gängslagsmål

Publicerad

Två gäng drabbade samman på Ängskolan i Skene, vittnen talade om ett tumultartat bråk med många inblandade där en person beväpnat sig med pistol och en annan med såg.

En fest ska under fredagskvällen ha urartat och två gäng med mycket folk drabbade samman vid Ängskolan i Skene.

– Det här är en rörig historia, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till SVT Nyheter Väst.

Det första larmet om bråk vid skolan kom in till polisen klockan 22.12 på fredagskvällen. Därefter ska en rad personer ha ringt polisen, ett samtal handlade om att någon ska ha blivit skuren med en kniv, en annan man ringde upprörd och stressad och sade att han var jagad av sex personer och att han gömde sig för dem.

”Någon skrek skjut, skjut, skjut”

– Vi fick också larm om att en man ska ha haft pistol och att någon annan skrek skjut, skjut, skjut, säger Thomas Fuxborg.

En person ringde och berättade att en man som var del av bråket ska ha hämtat en såg från en bil, men det är oklart om den användes till någonting.

Totalt ska tre personer ha skadats i bråket varav en 26-årig man fördes till sjukhus med en kraftig sårskada i underarmen.

Ytterligare en person ska ha fått ambulansvård direkt på plats, och en tredje fick, enligt polisen, lättare skador.

”Vi har massa vittnen”

På lördagsförmiddagen hade polisen fortfarande ingen gripen eller frihetsberövad efter bråket, men det har gjorts anmälningar om både misshandel och grov misshandel och Thomas Fuxborg har gott hopp om att man ska lyckas reda ut vad som hänt.

– Vi har massor med vittnen och dessutom personuppgifter på många av de inblandade, det här ska nog gå att reda ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.