Uddevalla tingsrätt Foto: SVT

Två häktade efter kidnappning av kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i veckan kidnappades en kvinna i Dalsland. Två personer har nu häktats misstänkta för grov misshandel och människorov. Kvinnan, som blev grovt misshandlad, lyckades fly och larma polisen.

Det var tidigare i veckan som en kvinna fördes bort i Dalsland.

– Kvinnan har blivit kidnappad och rejält och allvarligt slagen med tillhyggen, säger kammaråklagaren Robert Beckard till P4 Väst.

Lyckades komma loss

Kvinnan lyckades ta sig loss och fly platsen, och kunde själv larma polis och ambulans som kallades till platsen. Robert Beckard vill inte gå in på hur händelseförloppet sett ut.

– Jag vill inte berätta detaljer om exakt vad som skedde. Men som tur är så lyckades hon komma loss och polis och ambulans tillkallades. Nu håller vi på att nysta i detta, säger han.

Oklart vad motivet är

De två misstänkta, en man och en kvinna, häktades under lördagsförmiddagen i Uddevalla. Båda är misstänkta på sannolika skäl för människorov och grov misshandel. Det är oklart hur kopplingen mellan personerna ser ut.

– Det är inte helt utrett. Det finns vissa uppgifter om att någon eller några känner varandra, men det finns också andra uppgifter som pekar åt andra hållet, säger Robert Beckard.

Flera personer fortsätter förhöras och motivet är i nuläget oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.