Två män häktade efter knark-och vapentillslag

Publicerad

Två män sitter häktade misstänkta för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott efter flera tillslag i Bohuslän och Göteborg. Vid tillslagen hittades både kokain och vapen.

– Polisen har haft spaning en längre tid och gjorde i förra veckan iakttagelser som innebar att misstankarna blev så starka att man agerade, säger kammaråklagare Peter Larsson vid Internationella åklagarkammaren i Göteborg.

Tillslagen gjordes mot en gård i Stenungsund och på flera adresser i Göteborg förra veckan. I påskhelgen häktades två män i 40-årsåldern vid Göteborgs tingsrätt.

– Jag vill inte gå in på den exakta mängden narkotika, men det är betydligt mer än ett halvt kilo kokain. När det gäller vapnen rör det sig om flera gevär och en pistol, säger Peter Larsson, kammaråklagare

Även två kvinnor är misstänkta i ärendet, men åklagaren säger att misstankarna är svagare mot dem och de är inte frihetsberövade. Utredningen går nu vidare, bland annat med ta reda på vad vapnen skulle användas till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.