Efter att gärningsmannen lämnat lägenheten ska denne också ha avlossat skott mot en bil som stod parkerad på gården utanför. Foto: SVT

Två personer anhållna för skottlossning i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En person öppnade eld inne i en lägenhet i Biskopsgården på fredagen. Nu meddelar polisen att två personer anhållits för mordförsök.

För 16-åringen finns den alternativa brottsrubriceringen medhjälp till försök till mord.

Det var på fredagen som en person tog sig in i en lägenhet i Biskopsgården i Göteborg och öppnade eld. Ingen person träffades av skotten och det är också oklart hur många som befann sig i lägenheten när skotten avfyrades.

Skottlossningar i Göteborg

Skotthål i dörren

Efter att gärningsmannen lämnat lägenheten ska denne också ha avlossat skott mot en bil som stod parkerad på gården utanför.

– Det är skotthål i dörren men vad vi vet satt ingen i bilen. Vi har inga uppgifter om att någon är skadad och vi har inte hittat några blodspår, sa polisens presstalesperson Thomas Fuxborg på fredagen.

Hur de två anhållna ställer sig till anklagelserna är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet