Foto: TT

Två personer knivskurna i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har knivskurits i Göteborg. En gärningsman var under morgonen fortfarande på fri fot.

Två män har knivskurits i Tynnered i Göteborg. En är förd till sjukhus troligtvis med skador i bålen och hans tillstånd uppges vara allvarligt men stabilt, den andre är lindrigt skadad och kunde undersökas av ambulanspersonal på platsen.

Gärningsmannen ska ha färdats på sjuans spårvagn och hoppat av vid Opaltorget, de knivskurna kan ha färdats på samma spårvagn.

– Allt pekar på att det först var bråk på spårvagnen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen i Västra Götaland till SVT Nyheter Väst.

Fortfarande på fri fot

Det var strax före klockan 21 på kvällen som polisen fick det första larmet om att en person var knivskuren och hittad på Opaltorget och den andre mannen hittades en bit därifrån. Vid klockan kvart i elva var gärningsmannen fortfarande på fri fot.

Uppgifterna polisen fått in under kvällen har varit motstridiga och man samlade vittnen i Opalkyrkan för att försöka reda ut det röriga händelseförloppet.

Enligt Stefan Gustafsson har den lindrigt skadade mannen pratat med polisen men vad som sagts är ingenting de vill gå ut med i nuläget.

– Vi har en gärningsman på fri fot som kan ta del av vad som skrivs i media, säger Stefan Gustafsson.

Opaltorget avspärrat

Han berättar att polisen haft mycket folk på plats i Tynnered, både ordningspersonal och utredningsjouren.

– Utredningsjouren är personal som vi kan skicka ut vid större händelser som den här.

Hållplatsen Opaltorget, som troligen är brottsplatsen, hölls avspärrad en stund men när SVT:s fotograf kom till platsen innan klockan elva hade avspärrningen plockats bort.

En förundersökning har inletts med rubricering grov misshandel.

Ingen gripen på morgonen

– Det är ingen som har blivit gripen och vi har inte hört den personen som fördes till sjukhus, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Mannen kommer höras senare under dagen. Några motiv har ännu inte framkommit.

– Vi kommer att titta på övervakningsbilder för att se om det kan ge något, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.