Arkivbild. Foto: Johannes Weckström / SVT

Två personer misstänkta för mord i Lysekil

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen den 9:e mars hittades en man död i en lägenhet i Lysekil – nu är två personer misstänkta för mord.

Det var strax efter klockan tio på onsdag kväll den 9:e mars som polisen fick larm om att en man var död i en lägenhet i Lysekil.

När polisen kommer till platsen finner de en man i 60-års åldern som ligger död i lägenheten. Kvar i lägenheten finns två personer, en man och en kvinna. Polisen tar med sig dem till polisstationen för att hålla förhör, misstänkta för mord alternativt dråp.

– Tre personer har suttit i lägenheten och varit påverkade. Två av dem larmar ambulans då deras kompis ramlat och slagit i ett glasbord och blir liggande, sa polisens presstalesman Ulla Brehm dagen efter händelsen.

Efter förhören anhölls mannen och kvinnan, men kvinnan släpptes sedan av polisen. Mannen, som är i 40-årsåldern häktades sedan misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Under fredag kunde den rättsmedicinska undersökningen peka ut en dödsorsak, vilket lett till att kvinnan och mannen tillsammans misstänks för dråp.

Vi tror att uppsåtet var att döda mannen, och att det skedde i samförstånd mellan den häktade mannen och kvinnan, säger Eva Jonsson som är åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.