Uddevalla – troligt samband mellan försvunna personer

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person med anknytning till byggbranschen är försvunnen i närheten av Uddevalla. Polisen ser stora likheter mellan de båda försvinnandena. Det nya fallet rör en 41-årig man som tvingats från sitt hem i Ljungskile.

Tidigare i år besköts 41 åringens fastighet i Ljungskile. På grund av detta kontaktade anhöriga polisen på tisdagen när de inte hört av 41åringen de senaste dagarna.

– När polisen kom till platsen tillsammans med anhöriga upptäcker de att entrédörren var uppbruten, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson.

Polisen misstänker att mannen tvingats lämna hemmet mot sin vilja vid tretiden natten söndag mot måndag.

– Grannarna hörde ljud från huset, hur bildörrar slog igen och fordon som lämnade platsen, säger Thord Haraldsson.

Detta är det andra försvinnandet på kort tid. För drygt två veckor sedan försvann en 31 årig man i Uddevalla som polisen misstänker kan vara mördad.

– Jag kan inte se några konkreta samband mellan personerna, säger Thord Haraldsson. Men det är väldiga likheter mellan själva försvinnandet. Båda två har också jobbat inom byggnadsbranschen.

31-åringen figurerar dessutom i en stor undersökning om ekonomisk brottslighet. Båda de försvunna männen har stora skulder. Enligt uppgifter i lokalpressen kan det röra sig om skulder till samma människor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.