Han lyfte från Istanbul. När Bosson som var på väg till en spelning i Kiev landade fick han höra om dådet på Atatürkflygplatsen. Under tiden han satt i planet hade bomberna briserat. Foto: Privat/TT

Bomben briserade när han satt i luften

Uppdaterad
Publicerad

Han lyfte från Istanbul. När Bosson som var på väg till en spelning i Kiev landade fick han höra om dådet på Atatürkflygplatsen. Under tiden han satt i planet hade bomberna briserat.

Staffan Olsson, med artistnamnet Bosson, kommer från Göteborg och har ofta spelningar i Östeuropa eller Asien och brukar då mellanlanda i Istanbul.

–  Det är många gånger jag bytt flyg i Istanbul, säger han.

Terrordåd på Istanbuls flygplats

Tisdagens resa var inget undantag. Dock blev flygningen från Istanbul till Kiev försenad med mer än två timmar. Planet taxade ut till banan, men plötsligt stannade det och motorerna stängdes av. Personal kom och undersökte det under lång tid.

–  Teknisk personal anlände och man hörde att de öppnade luckan in till bagaget. Efteråt informerade piloten om att man var tvungen att inspektera och gå igenom planet. Det gav lite obehagskänslor och nu funderar man såklart om de redan hade information om att något var på gång, säger han.

Bomber briserade under flygresan

När Staffan Olsson landade efter en två timmar lång flygning nåddes han av informationen att flera bomber briserat på flygplatsen i Istanbul och att många människor både hade skadats och dött. Väl på hotellet snurrade tankarna om hur nära han var själva dådet och vad som kunde hänt honom, men som nu istället drabbade någon annan. Han hade flera missade samtal på sin mobil från sin pappa och många hörde oroligt av sig och frågade hur det var med honom.

– Det är så tragiskt. Jag känner verkligen med de som blivit drabbade och deras anhöriga. Det här måste få ett slut, säger Staffan Olsson.

Flyger hem via Istanbul också

Under dagen ska han medverka som jurymedlem i Miss Ukraina och även uppträda och sjunga. Redan under torsdagen ska Staffan Olsson flyga hem. Även då via Istanbul och planen var att stanna en dag där, men nu vet han inte riktigt.

– Det är splittrade känslor. Ett troget fan till mig förlorade en vän i Istanbul. Att hat kan gå så långt. Det är fruktansvärt. På flygplatsen var alla så glada, många skulle på semester och så händer det här som är fruktansvärt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd på Istanbuls flygplats

Mer i ämnet