Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt Thomas Fuxborg, presstalesperson för polisen i Väst, finns det en tydlig koppling mellan nattens skottlossning och helgens sprängdåd. Foto: Ella Persson

Tonåring anhållen efter skjutning i Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Tonåring som anhölls efter skjutningen mot en bostad i Frölunda i Göteborg, samma bostadshus som utsattes för en explosion två dagar tidigare, släpptes senare under onsdagen.

– Misstankarna mot honom kvarstår, men det fanns inte tillräckligt för att få honom häktas, säger Sofie Konkell, utredningsledare, grova brott Storgöteborg.

Se skotthålet vid bostaden i klippet ovan.

Det var vid 02-tiden som polisen larmades om höga smällar i Frölunda i Göteborg. På plats tog polisen flera tomhylsor i beslag. Fasaden skadades men ingen person ska ha kommit till skada.

Anhållen för mordförsök

Mannen som anhölls är en tonåring, likt mannen som anhölls för explosionen mot samma hus i söndags. Men mannen släpptes senare under onsdagen.

– Misstankarna mot honom kvarstår, men det fanns inte tillräckligt för att få honom häktas, säger Sofie Konkell, utredningsledare, grova brott Storgöteborg.

Även mannen som anhölls för söndagens explosion släpptes under tisdagen.

Koppling till kriminella nätverk

Polisen har under natten genomfört dörrknackningar, teknisk undersökning och även genomfört så kallade tvångsmedel. Båda händelserna kan kopplas till kriminella nätverk, enligt polisen.

– Det är väldigt allvarligt i och med att det händer i ett tätbebyggt område. Det skapar oro bland de som bor där, säger Max Olsson.

Finns det en risk för ytterligare våldsupptrappning i och med dessa två händelser?

– Det finns alltid en risk att saker eskalerar men vi känner oss trygga i vår utredning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.