I lördags eftermiddag utbröt skottlossning i området Skälltorp på Hisingen. Nu har en ung man begärts häktad för mordförsök och grovt vapenbrott. Foto: SVT

Ung man begärs häktad efter skjutning på Hisingen

Uppdaterad
Publicerad

En ung man i övre tonåren begärdes under tisdagen häktad för försök till mord och grovt vapenbrott, efter lördagens skottlossning på Hisingen i Göteborg.

Det var strax efter klockan 11.30 på lördagen som polisen fick larm om skottlossning i området Skälltorp på Hisingen i Göteborg.

En ung man greps kort därefter

En maskerad man ska, enligt polisens uppgifter, ha setts lämna området. Några timmar efter skottlossningen och efter en större sökinsats där insatsstyrkan tillkallades, greps en ung man misstänkt för mordförsök.

– Det gick genom ett gott samarbete med de boende i området. Även kameraövervakningen har lett fram till ett gripande, sa polisens presstalesperson Stefan Gustafsson i lördags.

Häktningsförhandlingen hålls under onsdagen. Kammaråklagare Carl-Henrik Andersson vill inte kommentera fallet vidare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Hör SVT:s reporter rapportera från platsen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.