Ungdomsgäng misshandlade spårvagnsförare

Uppdaterad
Publicerad

En spårvagnsförare misshandlades på lördagseftermiddagen i Göteborg. Flera polispatruller skickades till Angereds centrum i östra Göteborg, för att söka i området efter gärningsmännen.

– Han hade blivit misshandlad och slagen av ett antal ungdomar. Vi har en insats som fortfarande pågår där uppe och söker efter dem just nu, sa Thomas Gorner vakthavande befäl, tidig lördag kväll.

Det är oklart hur skadad spårvagnsföraren blev efter misshandeln, men ambulanspersonal fick plåstraom honom.

– Han var säkerligen i chock men om han behövde uppsöka vården har jag ingen uppgift om, säger Gorner.

Vet ni varför gärningsmännen misshandlade chauffören?

– I nuläget har vi ingen aning. Men vi håller på och försökerprata med föraren i detta nu, sa vakthavande vid 18-tiden. Larmet inkom vid 16.20 på lördagseftermiddagen.

Kvinna försökte ingripa

Under det att misshandeln pågår ska en kvinna som befunnit sig i närheten gjort sitt bästa för att försöka avstyra misshandeln.

– Det resulterade dock i att även hon blev utsatt, säger Gorner, till GT.

Kvinnans ingripande ska vara anledningen till att vissa medier initialt skrev av föraren som angreps var en kvinna.

Trafiken stoppades

Under drygt en timme drog Västtrafik in alla spårvagnslinjer mellan Gamlestan och Angered, vilket är en sträcka som är den huvudsakliga vägen för folk att ta sig mellan innerstaden och de nordöstra stadsdelarna.

SVT Nyheter Väst har sökt Göteborgs spårvägar där föraren är anställd för en kommentar, men utan resultat.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.