Foto: TT

Två döda i skottdrama i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Minst två personer har dött efter skottlossningen på Hisingen i Göteborg. Flera andra har skadats och förts till sjukhus. Polisen säger också att dödssiffran ”kan förväntas stiga”.

Åtta personer har förts till sjukhus efter en skottlossning på Vårväderstorget på Hisingen i Göteborg. Larmet kom till polisen klockan 22.23 och tio ambulanser och ett stort antal poliser skickades till platsen.

Skottlossningen skedde inne på en restaurang på Vårväderstorget. Ett vittne berättar att två män kom in på restaurangen och började skjuta med automatvapen.

Dubbelmordet på Vår krog och bar

– Jag hann inte fundera på vad som hände. Sedan såg jag att min vän blödde. Jag försökte stoppa blodflödet så gott det gick med handen, säger ”Rocky”, som egentligen heter något annat, till SVT Nyheter.

Två har dött av skadorna

Polisen skriver på sin hemsida att två personer avlidit på plats av skottskadorna, och dessutom att dödssiffran kan förväntas att stiga. Polisen skriver också att det är automatvapen som använts.

Skadeläget för de övriga skjutna är fortfarande oklart, enligt polisen. Under en lång tid låg en person kvar vid restaurangens entré.

– Det är klart att det här inte är vanlig brottslighet, det är grov brottslighet, och mycket talar för att det är gängrelaterat, eftersom det är så hänsynslöst att gå in på en restaurang och börja skjuta, säger Göteborgspolisens presstalesperson Ulla Brehm.

Ingen har gripits

Ingen person har gripits, men polisen har förhört flera personer och knackar dörr i området. Brottsrubriken är mord och försök till mord.

Det finns ingen uppmaning för allmänheten att hålla sig inne, enligt Ulla Brehm.

– Det här brottet har skett, och nu är polis på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet på Vår krog och bar

Mer i ämnet