Foto: SVT

Uppgifter: Mordoffret i Lövgärdet kördes över med bil

Uppdaterad
Publicerad

Den 25-åring som mördades i Lövgärdet i Göteborg i söndags blev inte bara skjuten, utan också överkörd med bil, skriver Göteborgsposten.

Det var i söndags kväll som några ungdomar som varit i en föreningslokal hittade en död man i 25-årsåldern vid sidan av en fotbollsplan i Lövgärdet. Enligt GP utsattes han för extremt kraftigt våld efter att han skjutits med många skott, och blev överkörd av en bil.

Polisen kan inte bekräfta uppgifterna för SVT Nyheter Väst, men säger att det står klart att avsikten var att döda mannen.

– Vi har rubricerat det som mord, och inte som dråp eller vållande till annans död. Det vet vi på grund av hur detta gått till, säger kriminalinspektör Urban Svahn.

Narkotikahandel bakom

Enligt polisen handlade mordet om en narkotikauppgörelse.

– Det är en fristående händelse och har ingenting med gängkriminalitet eller det som hände i Frölunda att göra, säger Urban Svahn,

Stämmer det att det handlar om en droguppgörelse?

– Ja, det har med narkotika och pengar att göra. Det har det oftast i de här fallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.