Avspärrningar efter skjutningen på Vårväderstorget 2015. Foto: TT

Andra uppmärksammade skjutningar i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg har drabbats av en rad uppmärksammade skjutningar de senaste åren. Här är några av de mest uppmärksammade.

25 december 2016 sköts en 19-årig man i ryggen i Biskopsgården. Han hittades inne i ett trapphus på Blidvädersgatan. En minderårig person häktades senare misstänkt för medhjälp till brottet.

31 oktober 2016 dödades två unga bröder i Tynnered i Västra Frölunda. Enligt flera vittnen flydde två gärningsmän från platsen på en silverfärgad moped. En 23-årig man häktades senare på sannolika skäl misstänkt för morden.

Skottlossningar i Göteborg
Polis på plats på Frölunda torg, där en man sköts i en bil i september. Foto: TT

2 september 2016 sköts en man till döds i en bil vid Frölunda torg. Enligt vittnen tömde två män sina automatvapen mot mannen som uppges ha varit en gängledare.

20 maj 2016 hittades en man skottskadad mitt på dagen i centrala Göteborg. Vittnen hittade honom liggande på marken och han fördes till sjukhus med allvarliga skador. Enligt polisen hade mannen kopplingar till konflikter mellan kriminella grupperingar i Göteborg.

30 oktober 2015 dödades en 26-årig man utanför Sjumilaskolan i Biskopsgården när han var på väg till en fotbollsträning. Enligt polisen fanns ingen relation mellan gärningsmännen och brottsoffret. Två män dömdes till 18 års fängelse för mordet.

Statsminister Stefan Löfven besöker Vårväderstorget efter morden. Foto: TT

18 mars 2015 dödades två personer och åtta skadades när maskerade män gick in på restaurangen Vår krog och bar på Vårväderstorget på Hisingen och började skjuta med automatvapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet