Foto: SVT

Uti bôgda får en fortsättning

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att humorserien Uti bôgda kommer att leva vidare. Säsong två kommer hösten 2017.

– Jätteroligt! Vi hade inte vågat hoppas på någonting egentligen. Det är som en belöning för det arbete man lagt ner eller kanske ett kvitto på att förmedla idiothumor och galenskaper, säger regissören Jon Lönn till SVT Nyheter Väst.

Humorserien i åtta delar handlar om ett bed & breakfast-ställe någonstans i Västergötland. Det drivs av mamma Lena tillsammans med hennes två hemmaboende vuxna söner Åke och Håkan. Äldsta sonen Jan-Erik är hemma över sommaren för att hjälpa till, men får sitt tålamod hårt prövat av sina påhittiga men inte så smarta bröder.

Humorkollektivet Kass humor från Västgötaslätten nådde stor uppmärksamhet för Youtube-succén Västgötanytt.

Läs mer här: Uti bôgda – succé i sociala medier

Parodi på lokalnyheter

Du, vad tycker ni egentligen om lokalnyheter?

–  Det var Andras Magnusson som kom på iden med Västgötanytt, i samband med att TV4 la ner sina lokala nyheter. Då tyckte vi att det var läge att göra något på det, men vi uppskattar verkligen lokala nyheter i alla former och jag tycker ofta att de är bättre än riksnyheter. De berör.

Vad har ni för förebilder?

– Vi är inspirerade av exempelvis Mats Ljung och Robert Gustafsson, men även Macken, Pistvakt och Ronny och Ragge. Men vi driver ju med oss själva verkligen. Det är många som känner igen sig och tycker att vi är bra på igenkänningshumor, och de som är negativa har sagt att vår humor är en nidbild av landsbygden, men vi bor ju här själva.

Hur ska ni fira?

– Det är klart att det blir en kebabrulle med julmust! Vad annars? skrattar regissören Jon Lönn.

Läs mer här: Uti bôgda släpper musikvideo

Här kan du se säsong ett av Uti bôgda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.