Vansinnesfärd slutade i husvägg

Uppdaterad
Publicerad

Bilisten vägrade stanna för polisen sent på måndagskvällen – då inleddes en vansinnesfärd som slutade med en krock i en husvägg i Lidköping. Föraren är misstänkt för flera olika brott.

Klockan var runt 22 på måndagskvällen när den civila polisbilen signalerade för att få bilen att stanna för en kontroll vid Skara Sommarlands camping, rapporterar P4 Skaraborg. Men istället körde personbilen ifrån polisen norrut på småvägar och genom Lundsbrunn.

– Det gick väl inte jättefort, 70-80 på småvägarna, men sedan blev det stopp 25 minuter senare, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region väst.

Färden fortsatte sedan mot Lidköping där föraren i den jagade bilen tappade kontrollen och körde in i en husvägg.

Inga personer ska ha skadats i krocken och föraren, en man i 30-årsåldern som saknade körkort, sitter nu gripen och anhållen misstänkt för en rad brott. Bland annat drograttfylla, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och för att ej ha stannat på polismans tecken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.