Foto: Arkivbild/SVT

Väpnat rån mot McDonalds i Landvetter

Uppdaterad
Publicerad

McDonalds i Landvetter utsattes i natt för ett väpnat rån av maskerade personer. Ingen ska ha skadats i samband med händelsen.

Det var klockan kvart i två i natt som polisen fick larm om att en McDonalds-restaurang vid flygplatsmotet i Landvetter hade utsatts för ett väpnat rån. Två personer maskerade med huvor och med pistolliknande föremål hade rånat den dygnet runt-öppna restaurangen på en okänd summa pengar från flera kassor i lokalen.

– Det var två maskerade personer som rånade restaurangen i Landvetter. Det är oklart hur mycket pengar de fick med sig, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl på polisen.

Efter rånet sprang de ut från restaurangen och det är i nuläget oklart hur de tog sig från platsen. Polisen sökte efter händelsen med hund, men inga gärningsmän påträffades i området. Under förmiddagen kommer en teknisk undersökning genomföras och polisen försöker säkra spår på platsen.

Inga skadade

På restaurangen fanns förutom personalen ett fåtal kunder i samband med rånet, men ingen ur personalen eller kunderna ska ha skadats fysikst i samband med rånet.

– Men man får anta att de är chockade, säger Henrik Sterner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.