Foto: SVT

”Var nog inget ont uppsåt”

Publicerad

Dagen efter explosionen på Cybergymansiet i Göteborg är lärare och elever tillbaka på skolan igen.

– Känslan är att alla är glada och taggade att sätta igång med sina lektioner igen, säger rektor Kristina Haeffner.

I samband med explosionen på Cybergymnasiet i Göteborg under lunchtid på onsdagen evakuerades hela skolan. Men på torsdagen började undervisningen som vanligt igen.

– Det var en tråkig händelse som framför allt kommer att påverka den eleven som gjorde det väldigt mycket, säger rektor Kristina Haeffner.

På torsdag morgon var personalen först på plats för ett informationsmöte tillsammans med skolpsykolog och kuratorer. Först vid elva-tiden kom eleverna för att träffa sina mentorer. Efter lunch återgår undervisningen enligt schemat.

– Känslan är att alla är glada och taggade att sätta igång med sina lektioner igen. Många elever blev ställda igår när de fick lämna skolan och inte kom åt sina skolböcker, säger Kristina Haeffner.

Hemmagjord smällare

Explosionen kom från en smällare som placerats på en av skolans toaletter. Enligt polisen var det troligen en hemmagjord smällare.

– Ungdomarna känner nog att det blev ett stort pådrag för en liten sak. Men mitt ansvar är att i första hand se till säkerheten, förklarar Kristina Haeffner.

Kort efter explosionen greps en elev på skolan misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse

– Jag har inte pratat med eleven om detta, men jag kan inte tänka mig att det var något ont uppsåt i det. Tanken var nog inte att det skulle vara någon fara för kamraterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.