Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi får in djur som har gått väldigt långt i sin sjukdom för att man har väntat och tagit hjälp av healing på distans” – Jonna Peterson, veterinär, är kluven till healing på distans för djur. Foto: Alva Olsson/SVT

Veterinären om healing för hundar: ”I värsta fall mister man sitt djur”

Publicerad

Djuret kan bli sjukare och få lida längre, dessutom kommer det kosta mer än det borde – det säger Jonna Peterson, legitimerad veterinär, om healing för husdjur på distans.

– I värsta fall mister man sitt djur för att det har gått för långt, säger hon.

Då och då besöks veterinärkliniken av personer vars djur blivit sjukt i något som hade kunnat förhindras.

– Vi får in djur som har gått väldigt långt i sin sjukdom, eller att sjukdomstillståndet har förvärrats för att man har väntat och tagit hjälp av healing på distans, säger Jonna Peterson, legitimerad veterinär.

Telepatisk healing för husdjur

Att hon får besök av personer som testat telepatisk healing för sina husdjur är något som blir allt vanligare, menar hon.

– Ett exempel var en hund med en väldigt svår hudåkomma. Där hade ägaren fått till sig att det handlade om elektriska spänningar i huset så man testade att linda koppartråd runt huset, men det hjälpte inte hunden över huvud taget. Det är alltid det man som veterinär är rädd för, säger Jonna Peterson.

Varför väljer folk att gå till en healer i stället för att gå till veterinären med sitt djur?

– Många kanske försöker hitta billigare alternativ, för att ja, det kostar att gå till veterinären.

Kan ha positiva sidor

Trots hennes oro över det uppkomna fenomenet kan healingen dock ha positiva sidor, menar hon.

– Tron kan försätta berg, och det behöver man inte ignorera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.