En knivskars till döds på Hässleholmen i Borås. Två andra knivskars svårt. Foto: TT

Oro i Borås efter dödliga knivbråket

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter knivbråket som kostade en människa livet, så är oron stor bland en del Boråsare. Polisen har under dagen synts till extra mycket för att försöka bringa trygghet.

– Jag har bott här i 42 år.

Kerstin Sundgren kände inte till knivbråket som skakade stadsdelen Hässleholmen i Borås på onsdagskvällen. Hon fick reda på vad som hänt först på morgonen.

Knivmord på Hässleholmen

– Jag grät imorse när jag hörde på radion att det var någon som var död. Det var inte roligt alls, säger hon.

Hon och många andra uttrycker sorg och oro efter händelserna. Leena Pettersson Khanti reagerade också starkt på händelsen.

– Jag tycker det är fruktansvärt. Vad ska man säga?

Sorg och oro mötte SVT:s team på Hässleholmen där polisen var extra närvarande under torsdagen. Foto: SVT

Besökte volontärer

Så sent som för några dagar sedan hade hon besök från volontärer som ville samla in invånarnas tankar och idéer för att motverka just liknande händelser.

– Jag sa till dem att det är arga unga män som gör såhär. De är arga för att de har alltid haft det sämst, och de har det sämst. Jag tycker att samhället har svikit dem, säger hon.

Under dagen har polisen varit på plats i Hässleholmen med sitt mobila kontor. Per Gottschalk, yttre befäl vid polisen hoppas att allmänheten inte påverkas alltför mycket av det som hänt.

– Folk får inte sluta leva sina liv. Vi får inte vika för rädslan som finns. Därför känns det viktigt att folk får se oss poliser i området idag, säger han.

– Vi är här för att skapa kontakt med allmänheten. En sådan här händelse skakar om ett område. Så vi vill visa oss så att folk kan komma fram och fråga oss om de undrar något. Det är ett trygghetsskapande arbete.

Kommunen kopplades in

Även Borås stad drog igång ett arbete efter händelsen. Kommunens POSOM-grupp kopplades bland annat in för att ge stöd där det fanns behov, som på skolor och fritidsgårdar.

Polisens ökade närvaro välkomnades av Kerstin Sundgren.

– Ja det är klart att det blir tryggare då. Men det känns som att samhället är för snällt. Det skulle vara lite strängare straff när de gör nåt, säger Kerstin Sundgren.

Knivskadad vill inte samarbeta

Enligt Borås Tidning har polisen nu förhört en av de män som skadades i samband med knivbråket. Polisen säger dock till tidningen att mannen inte velat hjälpa till i utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivmord på Hässleholmen

Mer i ämnet