Henrik Karlsson förlorade sin son i bussolyckan. Han vill att det ska finnas två busschaufförer vid långa nattresor. Foto: SVT/TT

Henrik miste sin son i bussolyckan i Sveg – vill se hårdare krav

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Karlsson förlorade sin son Gunnar i bussolyckan söder om Sveg i Härjedalen 2017. Han vill se hårdare krav efter olyckan.

– Man fattar inte att det kommer hända sina egna barn, säger Henrik Karlsson.

Under torsdagen fastställde hovrätten tingsrättens dom och friade busschauffören efter bussolyckan i Sveg. Enligt åklagaren orsakades olyckan av sömninghet hos chauffören.

– Jag kan konstatera att hovrätten inte delar min bedömning. Hovrätten friar busschauffören och kommer delvis till en annan slutsats än tingsrätten. De finner inte att det är utrett att den här olyckan beror på sömninghet eller trötthet, säger kammaråklagare Mikael Bäckström.

Henrik Karlsson som förlorade sin son Gunnar i olyckan vill att man ska ställa hårdare krav, att det ska vara två busschaufförer vid så långa nattresor.

Hör Henrik Karlsson berätta om hur livet ser ut två år efter olyckan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.