I samband med att de misstänkta rånarna greps blev en polis påkörd på E20. Foto: SVT/Erik Hammar

Vittnet: Det var stort pådrag

Uppdaterad
Publicerad

Efter rånet mot tobaksbutiken flydde rånarna över E20. En polis som följde efter blev påkörd och avled senare av sina skador. Erik Hammar blev vittne till gripandet av en av de misstänkta.

– Vi var väldigt förvånade eftersom det var så mycket poliser och en polishelikopter på platsen, säger han.

Erik Hammar var på väg till Göteborg i en buss när de blev stående på E20, cirka fem billängder från olycksplatsen. Han berättar att det var mycket poliser på plats, och att polishelikoptern svävade ovanför deras huvuden på låg höjd.

– Det var stort pådrag med både polis och räddningstjänst. Sedan kom två poliser med en hund och dragna vapen, då började vi fundera på om det kanske inte var någon trafikolycka som hade skett, säger han.

LÄS MER: Polis påkörd efter väpnat rån – avled på sjukhus

Poliserna försvann ner mot ett industriområde, och efter 30 minuter kom de tillbaka med en gripen person.

– Han såg väldigt moloken och uppgiven ut, med sänkt huvud. Han verkade inte göra något motstånd vad vi kunde se, säger Erik Hammar.

Hur var stämningen på plats?

– Det var lugnt, ganska vanlig köstämning. Man undrar när man får åka vidare. Det var lite smått obehag när vi såg poliser med dragna vapen men folk stod ändå kvar utanför sina bilar. Ingen sökte skydd eller så. Det blev spontana applåder när polisen gick förbi med den gripne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.