Biltillverkaren Volvo Cars planerar att nyanställa omkring 400 ingenjörer under det närmaste året i vad bolaget beskriver som ”en av de största kampanjerna för rekrytering av ingenjörer i företagets 89-åriga historia”. Foto: SVT

Volvo Cars behöver hundratals ingenjörer

Uppdaterad
Publicerad

Biltillverkaren Volvo Cars planerar att nyanställa omkring 400 ingenjörer under det närmaste året i vad bolaget beskriver som ”en av de största kampanjerna för rekrytering av ingenjörer i företagets 89-åriga historia”.

Det handlar främst om att tillgodose ett behov av programvaruutveckling och de flesta nya medarbetarna kommer att bli placerade på huvudkontoret för forskning och utveckling i Göteborg, skriver Volvo Cars i ett pressmeddelande.

Det ska enligt uppgifter till SVT Väst röra sig främst om dataingenjörer för framtagande av självkörande fordon, säkerhet och elektrifiering.

Volvo cars

Samtidigt meddelar företaget, som sedan 2010 ägs av kinesiska Geely Holding, att man öppnar ett forsknings- och utvecklingscenter med 35 anställda i Lund.

”Volvo är en branschledande aktör när det gäller självkörande bilar och elektrifiering och inte minst den självklara ledaren när det gäller säkerhet. Vi har stora ambitioner att inte bara behålla utan också utöka den ledningen”, skriver Peter Mertens, vice vd med ansvar för forskning och utveckling, i en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Volvo cars

Mer i ämnet