Foto: Volvo Personvagnar

Försäljningsrekord för Volvo Cars

Uppdaterad
Publicerad

Aldrig tidigare har Volvo Cars sålt så många bilar som under året 2015. Totalt såldes 503 127 stycken.

Volvo Cars meddelar under morgonen att de slagit försäljningsrekord. Under 2015 såldes över en halv miljon bilar. Det är första gången under företagets 89-åriga historia som man når de siffrorna. Försäljningen i Europa ökade med 10,6 procent till 269 249 sålda bilar. I USA ökade Volvo med 24,3 procent medan försäljningen i Kina länge stod still men ökade under fjärde kvartalet. Företaget förväntar sig att försäljningen ökar även under 2016.

– Med ett framgångsrikt 2015 bakom oss kan Volvo nu påbörja den andra etappen av sin globala omvandling. När den är slutförd kommer Volvo inte längre att vara en liten spelare på den globala bilmarknaden, säger vd Håkan Samuelsson.

Målet är att komma upp till en försäljning på totalt 800 000 bilar per år. På sikt förväntar sig företaget att minst tio procent av sålda bilar drivs av el.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.