West Pride är invigt

Uppdaterad
Publicerad

En uniformerad orkester och en utklädd Putin som förbyttes i en vitklädd kör och Conchita Wurst på scen. West Pride är invigt.

Bältesspännarparken har tillfälligt bytt namn till Regnbågsparken och både flaggor och ögonskugga var i regnbågens färger. För Linn Beermann är det viktigt att komma hit.

-Jag vill att flaggorna ska vara hissade hela tiden för vi är här hela tiden, säger hon till Västnytt.

Invigningstalaren Lars Gårdfeldt uppmanade alla att gå i paraden på söndag och mitt i parken fanns en pussplatta som dock inte användes när Västnytt var på plats.

Uppdrag Gransknings avslöjande om att präster inom Svenska Kyrkan försökt få bort homosexualitet med förbön möttes av ett ljumt mottagande. Representanter från Svenska Kyrkan var beredda på diskussion, de har ett tält i Bältesspännarparken.

-Vi tror att det kan bli en del frågor och vi vill visa att kyrkan ska vara en öppen plats där alla respekteras, säger David Östh.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.