Josefin Ziegler ny redaktionschef för Västnytt

Uppdaterad
Publicerad

Josefin Ziegler blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Västnytt. Josefin arbetar för närvarande som projektledare för SVT:s Debatt.

– Medielandskapet förändras så snabbt nu och hittills har det inte varit till fördel för de lokala nyheterna. SVT Nyheter har därför fått en allt större betydelse. Samtidigt behöver vi anpassa oss för att bli ännu mer relevanta och för att nå fram till alla de tittare som inte väljer TV:n längre, utan vill ha sina nyheter på andra plattformar on-line, säger Josefin Ziegler.

Har jobbat med mycket

Josefin har en lång bakgrund på TV4 där hon sedan mitten av 90-talet arbetat i olika roller med de lokala programmen, alltifrån programledare och reporter till redaktionschef för TV4 Sverige, med övergripande ansvar för samtliga 24 lokalredaktioner. I januari 2013 började hon på SVT och har bland annat arbetat med att utveckla SVT:s debattsajt SVT Opinion.

– Det känns fantastiskt roligt, hedrande och utmanande att gå in som redaktionschef för Västnytt. Jag har en orubblig tro på lokaljournalistikens betydelse för en levande demokrati, säger Josefin.

”Demokratiskt patos”

Rekryteringen av Josefin Ziegler är ett led i den omorganisation som SVT Nyheter just nu genomgår, med ambition att stärka det lokala nyhetsarbetet och Sverigebilden i SVT.

– Josefin är en ledare med tydligt demokratiskt patos, både i sin ledarstil och sin publicistik, säger Lena-Marie Nilsson, Nyhetschef Väst.

Från och med mars nästa år byter Västnytt namn till SVT Nyheter Väst.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.