Debuten väntas komma i lördagens träningsmatch mot Galatasaray i Göteborg, skriver Premier League-klubben på sin webbplats. Foto: Bildbyrån

Zlatan kommer till Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan I brahimovic är inte med på Manchester Uniteds turné i Kina. Debuten väntas i stället komma i lördagens träningsmatch mot Galatasaray i Göteborg, skriver Premier League-klubben på sin webbplats.

Innan dess, på torsdag, ska den svenske världsstjärnan träna med sitt nya lag för första gången. Därefter flyger de till Sverige på matchdagen.

United-legendaren Bryan Robson säger till klubbens hemsida att han hoppas att Zlatan Ibrahimovic kan ha samma inflytande på truppen som Robin van Persie hade när han kom till klubben 2012.

– Zlatan är 34 år och det hade varit bra att få honom när han var 28-29. Men sättet han spelade på för PSG förra säsongen visar att han fortfarande har mycket att erbjuda och han ser väldigt vältränad ut, säger Bryan Robson till hemsidan. 

Två ”Supermatcher” på Ullevi

Efter mötet med Galatasaray spelar Manchester United mot Everton, i en träningsmatch, och Leicester, i Community Shield, innan det är dags för Premier League-premiär borta mot Bournemouth den 14 augusti.

Matchen mellan Manchester United och Galatasaray är en av två ”Supermatcher” på Ullevi i sommar. Matchen spelas 30 juli och följs upp av mötet mellan Arsenal och Manchester City 7 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.