Zlatan Ibrahimovic redo att göra debut för Man United. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Zlatans supermatch – debuterar i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic var inte med på Manchester Uniteds turné i Kina. Nu blir det debut på Ullevi istället.

Han är 34 år och i superform. Debuten för Manchester United väntas bli under lördagens träningsmatch i Premier League mot Galatasaray i Göteborg och det är många Zlatanfans som hoppas att få se fotbollsmagi av superstjärnan.

I en intervju med MAN United TV säger Zlatan att han ser fram emot besöket i Göteborg:

Hur kommer det att bli att debutera för Manchester United i ditt hemland?

– Bra, känns bra, alla har väntat på det här och det har varit mycket prat om det, och att debutera i Sverige kommer att kännas fantastiskt. Att komma med mitt nya lag till Sverige, det är inte första gången. Jag har varit där med olika lag, de får mig alltid att känna mig välkommen och jag är säker på att det kommer bli så den här gången också.

Har du goda minnen från Göteborg, för lagen i Göteborg och Malmö är ju rivaler?

– Jag tror inte jag spelat i Göteborg med Malmö, men som jag sa så har jag spelat där med andra lag. Jag har bra minnen med landslaget och det var alltid slutsålt när jag spelade så vi behöver inte oroa oss för att det inte blir så den här gången heller, säger Zlatan och ler.

Du är ju en fotbollslegend i Sverige, vilket mottagande väntar du dig av dina fans?

– Jag tror att de väntar på att jag ska komma tillbaka och de väntar på att jag och laget ska ge dom en bra match och att vi samtidigt får en bra övningsmatch. Vi måste fokusera på att bygga upp oss fysiskt, men vi kommer att ge dom vad de väntar på.

Stort intresse för matchen

– Fram till fredagseftermiddagen hade vi sålt 25.000 biljetter till matchen, säger Anders Albertsson, evenemangschef Gotevent. Matchen spelas på Ullevi i Göteborg och startar 19.30 på lördagskvällen.

Det turkiska laget Galatasaray anlände till Göteborg redan på fredagen. Ibrahimovic landar tillsammans med resten av Manchester Uniteds trupp på Landvetter vid lunchtid på lördagen och flyger direkt hem till England efter Supermatchen.

Matchen mellan Manchester United och Galatasaray är en av två ”Supermatcher” på Ullevi i sommar. Match nummer två blir mellan Arsenal och Manchester City 7 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.