Trots protesterna – två skolor flyttas

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen sammanträder För- och grundskolenämnden i Umeå. 1.600 namnunderskrifter samlades in för att behålla skolorna i Botsmark, Bodbyn och Bullmark – men två gick inte att rädda och flyttas.

En av punkterna på mötet är översyn av skolorna och förskolorna i Bodbyn, Botsmark och Bullmark. Kommunen vill spara pengar och använda sina lokaler effektivt.

Men många föräldrar är oroliga och innan mötet startade lämnade man över en namninsamling med 1.600 underskrifter till ordförande Moa Brydsten (S).

Flyttar till Flurkmark och och Sävar

Enligt uppgifter till SVT flyttas årskurs 4 till 6 från Botsmark till Flurkmark. Medan eleverna i samma årskull flyttas till Sävar.

– Vi kommer inte att ge oss. Det här är bara början, om dom rör vår skola så kommer vi att sittstrejka. Vi hade hoppats på att man åtminstone hade återremitterat ärendet så att vi hade fått mer tid att plocka fram egna förslag, säger Johanna Nilsson från Botsmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.