Foto: TT/arkiv

18-åring förföljdes av okänd man

Publicerad

En kvinna i Vindeln ska på fredagen ha blivit förföljd av en okänd man, som också antastat henne i närheten av kommunhuset. Händelsen har polisanmälts, men ingen person har gripits.

Det var sent på fredagen, vid 21.30-tiden, som en 18-årig tjej i Vindeln slog larm. En okänd man ska ha försök få henne att följa med honom hem. När hon nekat ska han ha följt efter henne, hunnit ikapp och tagit tag i hennes kläder.

Hon lyckades springa ifrån honom och kunde larma polis.

– Det stämmer att vi har ett ärende som kan landa i ofredande eller sexuellt ofredande. I anslutning till parken vid kommunhuset så är det en kvinna som anmält att en man antastar henne. Han ska ha tagit tag i henne på något sätt, säger Malin Axroth på polisens pressavdelning.

Vill ha tips

Hon berättar att polisen varit på plats i Vindeln under fredagen och att förhör har hållits med 18-åringen. Polisen säger sig ha ett signalement på mannen, men vill inte gå ut med detaljer för att kunna jobba förutsättningslöst. Däremot är de intresserade av att få in tips.

– Eftersom det är utomhus i centrala Vindeln är vi givetvis tacksamma om någon sett eller hört nåt som kan sättas i samband med händelsen, säger Axroth.

På måndagen hade fortfarande ingen misstänkt person gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.