Foto: TT

30-åring anhållen efter vansinnesfärd

Uppdaterad
Publicerad

Den man som voltade med sin personbil och som misstänks för grovt vållande till annans död sitter nu anhållen.

Föraren bakom dödsolyckan på Skelleftehamnsleden sitter nu inlåst tillsvidare, sedan han under fredagen lämnat sjukhuset i Skellefteå.

– Han lämnade sjukhuset under morgonen och fördes sedan till polishuset vid 16-17:00 under fredag eftermiddag, säger vakthavande befäl Lars Martin Markstedt i Skellefteå.

Olyckan ägde rum under under natten mot fredagen, där en man född -87 senare avled på Skellefteå lasarett. Den omkomne var boende i Skellefteå kommun.

Föraren, som är känd av polisen sedan tidigare, klarade sig undan med lindrigare skador och är nu anhållen av polisen i misstänkt för grovt vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafiken.

Häktningsförhandlingarna kommer mest sannorligt att starta under söndagen. Sista dag för häktningsframställan är den 20 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.