Bilden är en genrebild.

69-åring döms för sexuellt ofredande mot tonåringar

Uppdaterad
Publicerad

En 69-årig man ska sexuellt ha ofredat fyra tonårstjejer i Skellefteå. Nu döms han av Skellefteå tingsrätt för dagsböter och att betala skadestånd på 5.000 kronor till var och en av tjejerna.

Ofredandet ska ha inträffat mellan den 21 september och 2 oktober 2015 på Byske busstation i Skellefteå kommun. Tjejerna som då var 14-15 år hade den dagen haft orienteringsdag med skolan och stod vid busstationen och väntade på att bussen skulle komma.

Minns inte att han träffade tjejerna

Kort därefter ska en äldre man ha kommit fram till tjejerna och börjat prata om sitt liv med dem. Sen ska han ha sagt: ”Vem av er ska jag älska med ikväll” och att de skulle ställa sig på en rad så skulle han våldta dem en efter en för att han gillar ”nykläckta tjejer”.

69-åringen säger i förhör att han inte minns att han träffade på de fyra tonårstjejerna och att han på grund av kraftig berusning varken kan erkänna eller förneka gärningen.

Döms för sexuellt ofredande

Tingsrätten skriver i sin bedömning att de uttalanden som 69-åringen har gjort till tjejerna har en klar och tydlig sexuell karaktär och att det inte finns något i tjejernas beteende som kan ha gett honom uppfattningen att de var intresserade av att tala med honom.

Han döms därför nu för sexuellt ofredande där han får betala dagsböter och skadestånd på 5.000 kronor till var och en av tjejerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.