Åkte dit för grovt rattfylleri – två gånger samma dag

Publicerad

En man i 55-årsåldern åkte vid 10.40-tiden på lördagsförmiddagen dit för grovt rattfylleri. Drygt fyra timmar senare stoppades han av polisen igen – och misstänktes ytterligare en gång för samma brott.

Mannen stoppades i Vilhelmina och blåste då positivt, med 1,2 promille i blodet. Han medtogs till polisstationen för bevisprov och släpptes sedan. Vid 15-tiden på lördagseftermiddagen var det dags igen. Då hade mannen återigen valt att sätta sig bakom ratten och köra – trots att han var påverkad av alkohol. Han stoppades av polisen och fick ännu en gång följa med till stationen för provtagning.

– Det här är såna brott som man inte blir inlåst för, men han är nu rapporterad för grovt rattfylleri två gånger och vi kommer att hålla mannens nycklar ett tag. Om han sedan inte respekterar lagen så kommer bilen att bli tagen i beslag, men så är inte fallet ännu, säger Tomas Wreting vid polisens regionledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.