Genrebild. Foto: TT

Fyra älgkollisioner under kvällen

Uppdaterad
Publicerad

Det gäller att ta det lugnt i trafiken just nu. SOS Alarm fick fyra samtal om älgolyckor på olika håll i länet under kvällen.

Strax innan klockan 16 larmades SOS om en älgkollision vid Ruskträsk, tre mil norr om Lycksele. Två personer var inblandade i en trafikolycka på väg 365 norr om Lycksele där två fordon kolliderat med en älg.

– Två personer är skadade och det är begärt dit bärgningsbil för två fordon. Eftersöksjägare är kontaktad, säger Johan Schlienger vid regioncentral nord vid polisen.

Två älgolyckor i Sorsele

I trakterna kring Sorsele fick polisen två samtal inom loppet av en halvtimme om två olika älgkollisioner. En av älgolyckorna inträffade på väg E45. Där skadades ingen person, men älgtjuren låg kvar i diket efter krocken.

Den andra olyckan, 15 kilometer norr om Sorsele, resulterade inte i några personskador. Älgen försvann då in i skogen.

Kvällens fjärde älgolycka inträffade i Umeå vid Djäkneböle där en personbil och en älg krockat. Polisen rapporterar att inga personskador uppstått i samband med krocken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.