Bilden är en genrebild och har ingen koppling till texten. Foto: Maja Suslin/TT

Kvinna missnöjd efter köp av kattunge – anmäler till ARN

Publicerad

En kvinna var inte nöjd med köpet av sin nya kattunge – därför anmäler hon nu företaget hon köpt katten av till Allmänna reklamationsnämnden.

Det var i våras som kvinnan köpte kattungen av ett företag i Västerbottens län. Katten insjuknade en vecka efter att den flyttat in hos kvinnan och så småningom ska det ha konstaterats att katten led av FIP, en av de allvarligare virussjukdomar en katt kan få.

Sjuk redan vid leverans

Tre veckor senare avlivades katten på grund av sin sjukdom. Kvinnan hävdar i sin anmälan att det enligt all tillgänglig expertis tar flera veckor, eller till och med upp till flera månader, att utveckla sjukdomssymptomen för FIP. Därmed menar kvinnan att hennes kattunge ska ha burit på den dödliga smittan redan långt innan katten flyttade in hos henne.

Kräver återbetalning

En ”Dolda fel”-försäkring hade utlovats från företaget till köparen från och med leveransdatumet , men det visade sig att den inte skrevs förrän fem dagar senare. Nu kräver kvinnan att företaget återbetalar henne en summa på totalt 14 147 kronor som ersättning för de utlägg hon gjort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.