Åsele kommun häver sitt anställningsstopp Foto: SVT

Åsele kommun häver anställningsstopp

Publicerad

Åsele kommun häver det anställnings- och inköpsstopp som gällt under 2019. Kommunen ser att den negativa ekonomiska utvecklingen saktat in.

På tisdagen bestämde det allmänna utskottet i Åsele att häva det inköps- och anställningsstopp som gällt sedan våren 2019. Kommunens ekonomi är fortfarande ansträngd, men utvecklingen har bromsats. 

– Det fungerar inte för verksamheten om såna här stopp ligger kvar för länge, men vi uppmanar samtidigt till försiktighet. Den plan vi jobbar efter börjar ge resultat, men den ekonomiska problematiken är inte över, säger Andreas From (S) kommunalråd i Åsele. 

”Faran inte över”

Andreas From berömmer verksamheterna och dess personal för det arbete de gör i förändringarna, men påpekar samtidigt att mycket återstår för att få ordning på kommunens ekonomi.  Åsele har inte fått in de slutgiltiga siffrorna för 2019, men det kommer att bli ett negativt ekonomiskt resultat. 

– Den vägen vi är inne på med strukturella förändringar tar tid att jobba med och faran är inte över. Det gäller att inte tappa målbilden, säger han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.