Foto: SVT

Bergsten fortsätter som vilde

Uppdaterad
Publicerad

Bengt Bergsten, som nyligen hoppade av Politiskt Alternativ i Vilhelmina, kommer att fortsätta som oberoende ledamot i fullmäktige.

Bengt Bergsten meddelade på söndagen att han kommer att fortsätta som oberoende ledamot i fullmäktige i Vilhelmina. Bergsten lämnade nyligen Politiskt Alternativ (PA) efter interna stridigheter, men känner att han har så stort stöd från väljarna att han ändå kan fortsätta arbeta politiskt.

– Jag har fått så stort stöd från väljarna, som vill att jag ska fortsätta, säger han.

Valtekniskt samarbete

Bergsten kommer nu att ingå ett valtekniskt samarbete med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet och blir andre vice ordförande i kommunstyrelsen. Han säger att det varit svårt att välja hur han skulle gå vidare efter avhoppet från PA, men att han tror att det här blir ett stabilt alternativ.

– Det har varit väldigt svårt att välja, men jag har känt ett stort ansvar att gå in. Jag tror att det här blir ett hållbart alternativ, säger han.

Inget samarbete med SD

I ett pressmeddelande från de inblandade partierna betonas att samarbetet är för kommunens bästa och politikerna är också tydliga med att man inte i något avseende kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna.

– Det är viktigt att se till att Sverigedemokraterna inte får en vågmästarroll, säger Bergsten till Västerbottensnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.