Foto: TT

Blev rånad i hemmet – kastade ut gärningsmannen

Uppdaterad
Publicerad

En skellefteåbo upptäckte på lördagskvällen hur en okänd man tagit sig in i hans hem och börjat plocka åt sig saker. Han slängde då ut gärningsmannen från bostaden. De båda slogs, gärningsmannen flydde, men bostadsägaren följde efter och larmade polis.

Det blev en tumultartad lördagskväll för en skellefteåbo när han klockan vid 22-tiden upptäckte en främmande man i sin bostad.

Gärningsmannen hade tagit sig in och börjat plocka på sig saker, men avbröts av bostadsägaren:

– Den boende är hemma och hör den misstänkte. Han konfronterar den misstänkte och slänger ut honom från villan. Där uppstår handgemäng, säger Robert Björkman, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Skellefteå.

Den misstänkte tjuven ger sig på bostadsägaren och försöker, som polisen säger, utöva våld. I samband med det uttalar han också hot mot offret.

– Jag vill inte gå in i detalj vad han sagt eftersom det pågår en förundersökning, säger Björkman.

Följer efter och larmar

Bostadsägaren undvikar att bli skadad i våldsförsöken och småningom tar sig gärningsmannen från platsen till fots, men bostadsägaren följer efter och larmar polis.

– Som jag förstått det avviker han gåendes och polis kommer till platsen och griper honom, säger Robert Björkman.

Gärningsmannen är nu misstänkt för grov stöld alternativt rån. Offret är inte känd av polis sedan tidigare, men det är den misstänkte.

– Han har varit föremål för vårt intresse. Vi ska hålla förhör med honom nu under morgonen, sedan ska åklagare ta ställning till om han ska anhållas eller om han får gå, säger Björkman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.