Blottare gripen igen

Publicerad

En 31-årig man greps och anhölls på måndagen, misstänkt för att ha blottat sig för två flickor i en lekpark i lördags. Mannen är densamme som misstänks för liknande brott tidigare i våras, det skriver Västerbottens kuriren.

Den senaste händelsen utspelade sig i lördags, då två flickor utsattes för en blottare. På måndagen greps en man misstänkt för gärningen, och enligt Västerbottens kuriren rör det sig om samme man som tidigare suttit anhållen misstänkt för sexuellt ofredande.

Som SVT Nyheter Västerbotten tidigare rapporterat, ska mannen bland annat ha blottat sig för skolbarn utanför flera skolor i Umeåtrakten.

Trots misstankarna mot honom, släpptes han då på fri fot.

I samband med frisläppandet ställdes frågan om risken för fler brott.

– I teorin finns alltid risken. Men man måste vara dömd sedan tidigare för att bli anhållen på dom grunderna, sade kammaråklagare Jonas Fjellström den gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.