Blottare slog åttaårig flicka på rumpan

Uppdaterad
Publicerad

En åttaårig flicka var i söndags på väg hem från affären – när hon stoppades av en man som blottade sig för henne och slog henne på rumpan. Nu vill hennes föräldrar varna andra familjer i området.

Det var vid 18.30-tiden på söndagskvällen som flickan cyklade hem från matbutiken. Hon var bara ett hundratal meter från familjens bostad på Böleäng i Umeå när en medelålders man, som hade könsorganet utanför byxorna, tog tag i hennes arm och stannade henne.

När flickan sedan lyckas slita sig loss från mannens grepp ska han ha slagit till henne på rumpan och skrikit ”jävla unge” efter henne. Flickan ska sedan ha cyklat den sista biten hem och förfärad kommit in och berättat för hennes föräldrar vad hon upplevt.

– Hon kommer in genom dörren och är jätteledsen och bedrövad. Hon gråter och är jätterädd, säger Peter Östman, som är pappa till flickan.

Vill varna andra

Han är väldigt förvånad över det som hänt och säger att han aldrig någonsin tidigare hört talas om att det skulle ha hänt något liknande i området. Föräldrarna kontaktade polisen och anmälde den olustiga händelsen innan de därefter tog kontakt med andra barnfamiljer i området.

– Det är många småbarnsfamiljer som bor här i krokarna och det känns viktigt att folk får veta när det rör sig en sådan här person i området. Vi kände att föräldrar som har barn i samma ålder som våra egna ska få veta vad som hänt för att få en chans att följa sina barn till kompisar och diverse träningar, säger Peter Östman.

”Känns olustigt och otryggt”

Efter händelsen delade han med sig av vad som hänt i en statusuppdatering på Facebook – och fick stor respons från andra. Som förälder menar han att det är många känslor som bubblar upp inom en.

– Man blir först rädd och sen arg. Det känns väldigt olustigt och otryggt. Det återstår att se, men det här kommer säkert att sätta sina spår hos vår dotter och vi kommer hädanefter att följa henne till kompisar och affären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.