Foto: Henrik Montgomery / TT

Boba Fett gjorde hett besök i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Det vimlade av Star Wars-karaktärer på speleventet Nordsken i Skellefteå idag. Men längsta kön gick till en man utan förklädnad, skådespelaren Jeremy Bulloch, alias Boba Fett.

– Vi vill alla vara Boba Fett ibland, säger Jeremy Bulloch.

Boba Fett är en skoningslös prisjägare i Star Wars och inte särskilt sympatisk, men däremot karismatisk.

– Jag tror mammorna vill vara prinsessan Leia och bli uppsvepta av Boba Fett. Det är lite den karaktären han är, säger Bulloch.

Kanske är han något på spåren, men Boba Fett är inte ensam om att vara poppis.

– Vi kommer nog hänga med Darth Vader, stormtroopers och R2D2, säger Alina Lundgren, själv utklädd till prinsessan Leia.

Här bakom mig står Boba Fett...

– Jajjemän, han kanske ska vara snäll idag, säger ”jedin” Dawn Möller.

Sålde signerade idolbilder

För 200 kronor kunde man plocka på sig signerade idolbilder på prisjägaren och en del hade rest så långt som 25 mil enkel väg bara för den här namnteckningen.

– Jag älskar Star Wars och tycker han är cool, berättar Felix Lundmark som fått tag i en autograf.

Bulloch själv är förvånad över att ha blivit världskändis för en så pass liten roll. Han har ändå varit skådis i över 60 år och har bland annat spelat James Bond-skurk i tre filmer mot Roger Moore.

– Roger Moore skämtar om att jag borde stanna hemma istället för att resa världen runt men Star Wars kommer bara att fortsätta, menar Bulloch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.