Så här såg det ut när personalen kom till jobbet. Foto: Privat

Bröt sig in och orsakade vattenskada

Uppdaterad
Publicerad

En restaurang i Skellefteå vattenskadades under natten mot lördagen efter att inbrottstjuvar tagit sig in. Väl där slogs en toalett sönder och vattnet spreds i lokalen.

Via ett fönster ska inbrottstjuvarna ha tagit sig in på sushibaren på Stationsgatan i Skellefteå. Det är oklart när exakt det skett, men väl därinne har personen/personerna gått lös på inredning. En toastol slogs sönder och ledde till att vatten spreds i lokalen.

Lokalen och eventuellt angränsande lokaler har nu vattenskadats.

– De slog sönder nära allt på toaletten, elementet till och med. Det är vatten i hela restaurangen i källaren. Det är jättetråkigt. Jag förstår inte varför de gjort så här, säger Asma Siddika som jobbar i restaurangen.

Polisen har varit på plats under lördagsförmiddagen och genomfört en brottsplatsundersökning. De har också hållit förhör med grannar, men ingen person har enligt uppgift gripits misstänkt för inbrottet.

Restaurangen skulle ha öppnat vid 11 på lördagen men har istället fått hålla stängt.

– Vi har inte öppet. Vattnet är avstängt, men vi håller på att jobba och hoppas kunna öppna vid fyra, säger Siddika.

Kassan ska ha varit intakt efter inbrottet. Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.